ALLE INHOUD OP DE WEBSITE WORDT GESPONSORD DOOR HPE
Artikelen

Zo creëert u een intelligent kantoor en krijgt u tevreden medewerkers

De meeste kantoormedewerkers delen dezelfde frustraties. Vergaderruimtes worden gereserveerd, maar staan leeg. Eens ter plaatse duurt het minstens 10 minuten voordat alle technische hulpmiddelen werken en problemen bij telefonische vergaderingen zijn eerder regel dan uitzondering.

Dit kost geld en zorgt voor gefrustreerde medewerkers. De technische oplossingen moeten echter steeds slimmer worden om aan de eisen van de gebruikers te voldoen en voor een efficiëntere en meer harmonieuze werkplek te zorgen.
– Wij noemen dat ook wel ‘intelligente ruimtes’. Het doel is om de beleving van de gebruikers te verbeteren en gewoontes te creëren die de productiviteit en benutting van de ruimtes ten goede komen, vertelt Marcus Bäckrud, Category Manager bij Aruba.

Een moderne werkplek moet flexibel zijn en in allerlei verschillende situaties een hoge productiviteit mogelijk maken. Intelligente ruimtes zorgen voor een betere benutting van werkplekken waar vergaderruimtes een belangrijke rol spelen, terwijl ook de medewerkers productiever kunnen zijn.
– Met behulp van intelligente systemen en sensoren in het kantoorlandschap krijgt de medewerker een persoonlijke en aangepaste omgeving, waarin de werkdag soepeler en zonder onderbrekingen en technische problemen verloopt.

Maar een intelligente ruimte hoeft niet noodzakelijk een kantoor te zijn. Deze techniek kan in allerlei omgevingen worden toegepast. Uiteindelijk gaat het erom dat men de gebruikers probeert te bereiken op een platform dat zij al gebruiken, zoals de smartphone. Als er aparte tools nodig zijn, neemt de complexiteit toe en wordt de oplossing hoogstwaarschijnlijk niet gebruikt.
– Denk maar aan boodschappen betalen met QR-codes in de kassa of een digitale sleutel voor de auto. Beiden platforms flopten omdat ze het leven van de gebruiker niet vereenvoudigden.

De trend in de toekomst is duidelijk. Positioning en sensoren worden steeds meer gebruikt om slimmere oplossingen voor klanten en gebruikers te creëren. De techniek maakt het ook mogelijk om middelen te centraliseren en de efficiëntie in allerlei bedrijven te verbeteren.
– Het belangrijkste is om een duidelijk doel voor ogen te houden waarin de gebruiker centraal staat. Uiteindelijk vereenvoudigt dit zowel de invoering van de diensten als de dagelijkse werkzaamheden van de gebruiker, besluit Marcus Bäckrud.

6 voordelen van een intelligent kantoor

Voor: Alle vergaderruimtes zijn gereserveerd, maar er is niemand aanwezig.
Na: Vergaderruimtes en andere ruimtes worden efficiënt gebruikt.

Voor: Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de vergadering effectief van start kan gaan. Er gaat veel tijd verloren met het opstarten van de telefonische vergadering, het inschakelen van de apparatuur in de ruimte en het correct instellen van de kabels.
Na: Iedereen wordt automatisch aan de vergadering gekoppeld en beschikt bij binnenkomst over een gedeeld scherm.

Voor: De fysiek aanwezige en inbellende deelnemers ervaren de vergadering op een totaal verschillende manier.
Na: De fysiek aanwezige en inbellende deelnemers ervaren de vergadering op dezelfde manier.

Voor: De vergadering wordt geannuleerd omdat nergens is aangegeven dat de ruimte is gereserveerd.
Na: Digitale borden tonen de status van de ruimte in realtime.

Voor: De documentatie van de vergadering is vertraagd of komt helemaal niet.
Na: De documentatie van de vergadering wordt direct na afloop van de vergadering gedeeld.

Voor: Er zijn geen gegevens over hoe vaak en wanneer de ruimte wordt gebruikt.
Na: U beschikt over alle meetgegevens inzake het gebruik van de ruimte en kunt de activiteiten optimaliseren.

 

Zo weet u of uw bedrijf klaar is voor een digitale transformatie

Zo creëert u een intelligent kantoor en krijgt u tevreden medewerkers. Downloaden Whitepaper "Getting your IT infrastructure ready for a digital workplace" "